CNC-pintojen viimeistely

Anodisointi

Alumiinin anodisointi

Anodisointi on hyvä vaihtoehto, jos haluat suojata alumiiniosan haastavilta ympäristöolosuhteilta tai haluat osaan koristeellisen viimeistelyn.

Jos käytät palvelujamme alumiiniosien tilauksiin perustuvaan tuotantoon tai prototypointiin, sinun ei tarvitse tuhlata aikaa erillisen toimittajan etsimiseen osan anodisointia varten. Voimme hoitaa projektin osan suunnittelusta aina valmiin, viimeistellyn osan toimittamiseen saakka.

Voit tilata koko tuotantoprosessin yhdeltä yhteistyökumppanilta, sillä me toimitamme valmiin ja suojatun osan muutamassa päivässä. Tekninen tiimimme opastaa sinua aina osan suunnittelusta lopulliseen toimitukseen saakka. Voit luottaa siihen, että projektisi on hyvissä käsissä.

Anodisointiprosessi

Anodisoinnissa osa saa ohuen suojaavan oksidikerroksen, joka suojaa sitä korroosiolta ja kulumiselta. Anodisointi sopii erittäin hyvin osille, jotka halutaan suojata vaativilta ympäristöolosuhteilta tai joihin halutaan koristeellinen viimeistely. Käytämme koristeellista ISO 7599 -standardoitua anodisointia ja ISO 10074 -standardoitua kova-anodisointia. Kova-anodisointi on kaikkein kestävin saatavilla oleva anodisointipinnoite koneistetuille alumiiniosille.

Palvelumme tarjoaa:

  • Joustavan ratkaisun monille erilaisille geometrisille muodoille
  • Valmiit tuotteet yhdeltä yhteistyökumppanilta muutaman päivän toimitusajalla

Käytämme rikkihappoanodisointia, mikä on yleisin Isossa-Britanniassa saatavilla oleva anodisointimenetelmä. Sen avulla voimme tarjota useita oksidikerrospaksuuksia osan vaatiman suojaustason mukaan. Kaikki osat tiivistetään osana anodisointiprosessia, ellei niitä ole tarkoitus värjätä. Projekti-insinöörimme opastavat asiakasta värjäykseen liittyvissä asioissa.

Mitkä seokset ovat parhaita?

Parhaan alumiiniseoksen valinta riippuu osan loppukäyttötarkoituksesta. Yleisimmin käytetään 6-sarjan alumiiniseoksia. Meiltä on saatavana 6082-, 7075- ja 2024-alumiiniseokset.

Yleensä 6082 soveltuu useimpiin käyttötarkoituksiin. Sillä saadaan aikaan hyvä oksidipinnoite, joka antaa lopulliselle osalle erinomaisen suojan korroosiota vastaan.

7075- ja 2024-alumiiniseosten ominaisuudet edellyttävät erityisiä prosessointiolosuhteita, joten ilmoitathan meille, jos haluat käyttää jompaakumpaa näistä seoksista.

Yksi toimittaja

Voit luottaa siihen, että osasi on hyvissä käsissä aina osan suunnittelusta sen viimeistelyyn saakka ottamalla meihin yhteyttä numeroon +44 (0) 1952 683047.

Lisätietoja alumiinin anodisoinnista ja siinä huomioitavista asioista on blogissamme "Kestävä osa"


Pyydä lisätietoja

Pyydä lisätietoja Protolabs
800