Suunnittelun apuvälineet

Opi lisää ruiskuvaluprosessin suunnittelun elementeistä, materiaaliominaisuuksista ja pintaviimeistelyistä tilaamalla ilmaisia apuvälineitä.


Design-kuutio

Design-kuutio korostaa konkreettisesti useita tärkeitä asioita, joita on hyvä huomioida ruiskupuristettavia osia suunnitellessa. Suunnitteluprosessin aikana näiden asioiden pitäminen mielessä auttaa sinua välttämään yleisimmät sudenkuopat. Design-kuutiosta ilmenee esimerkiksi hyvin ja huonosti suunnitellut ruuvitornit, rivat ja sivuliikkuvat. Näet myös miten liian ohuiksi tai paksuiksi suunnitellut alueet vaikuttavat ruiskupuristettuun muoviosaan.



Protogami

Kolmiulotteinen flexagon, eli Protogami tekee jatkuvaa kaleidosykliä, joka muodostaa erilaisia kolmioita intgraalisaranoiden avulla. Tämä apuväline näyttää suunnittelijoille ja insinööreille yleisimpiä  valumateriaaleja ja erilaisia pintaviimeistelyjä.

 

 


Demo-valu

Demo-valu näyttää miten työkalun A-puoli ja B-puoli mekaanisesti toimivat muovin ruiskuvaluprosessin aikana. Uusien ruiskuvalun kanssa työskentelevien on helppo visualisoida prosessi ja opettajille tämä on loistava väline opetukseen.

 

 

 

Torus

Torus on täynnä erikoisia ominaisuuksia: bayonets, text on ribs, gears, bump-offs, clip cams. Kehitimme tämän apuvälineen havainnollistamaan osien monimutkaisia ominaisuuksia, jotka voidaan toteuttaa nopeilla valmistusmenetelmillä. Torus sisältää kolme toisinsa liitettyä osaa, joista jokainen korostaa ominaisuuksia palvellen eri tarkoituksia osien suunnittelussa.

 

 

Materiaalin valintaopas

Nämä taskukokoiset materiaalin valintaoppaat ovat loistava apuväline helpoittamaan oikean muovi- tai metallimateriaalin valintaa seuraavalle projektillesi. Se listaa spesifiset tiedot eri ominaisuuksista varmistaen oikean materiaalin ja valmistusprosessin osasi sovellutukseen.