Suunnitteluohjeet: CNC-sorvaus

Perusohjeemme CNC-sorvausprosessista sisältää hyödyllistä tietoa, joka helpottaa suunnittelemaan valmistusteknisesti parempia osia parantaen pinnan toistumista ja pienentäen valmistusaikaa.

Koko

Maksimimitat

Halkaisija 75mm
Pituus 228mm

Maksimimitat

Halkaisija 4mm
Pituus

1.27mm 

Seinämäpaksuus

0.5mm 

Kulma

30°

 

Pienet yksityiskohdat voivat olla mahdollisia, mutta kaikkien aluiden pitää olla halkaisiljaltaan vähintään 0.76mm. Terävät kartiomaiset alueet voivat olla mahdollisia, mutta kulman tulee olla suurempi kuin 30 astetta. Alle 0.5mm ainevahvuudet eivät yleensä onnistu koneistusprosessissa.

Tyypillisesti Protolabs tarjoaa yleistoleranssiksi +/- 0.1mm.


Kara-avusteisen sorvauksen ominaisuudet

Protolabsin sorvauskoneet ovat kara-avusteisia, joilla voidaan valmistaa tasopintoja, koloja ja uria. Voimme lisätät myös radiaalisia ja aksiaalisia reikiä sorvattuihin osiin, mutta reikiä voidaan lisätä vain pyörimisakselin suuntaan tai kohtisuoraan sitä vastaan. Emme pysty valmistamaan reikiä muihin suuntiin. 


Materiaalit

 • Alumiini
 • Messinki
 • Vähähiilinen teräs
 • Terässeos
 • Ruostumaton teräs
 • Titaani

KATSO KAIKKI MATERIAALIT >


Pintaviimeistelyt

Sorvatuissa osissa on tyypillisesti erittäin sileä pinta. Sorvattujen osien pinnanlaatu on tyypillisesti sileämpi kuin jyrsityissä alueissa, joten ota tämä huomioon kun valitset valmistustapaa osalle, joka voidaan sekä sorvata että jyrsiä. Sorvattujen osien karalla työstetyissä alueissa saattaa näkyä työkalun jälkiä. Metalliosat voidaan raekuulapuhaltaa kevyesti jättäen hienon mattaviimeistelyn. Kovista metalleista, kuten teräksestä ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut osista voidaan poistaa teräviä ja rosoisia reunoja sekä särmiä kevyesti raekuulapuhaltamalla.

ALUMIINI

Terävät nurkat poistettu -  työkalujäljet näkyvissä, terävät nurkat poistettu ja kevyt raekuulapuhallus, terävät nurkat - työkalujäljet näkyvissä

MUUT METALLIT Terävät nurkat poistettu -  työkalujäljet näkyvissä, terävät nurkat poistettu ja kevyt raekuulapuhallus,

Kierrereiät

Tällä hetkellä tuemme UNC- ja UNF-kierteitä koossa #2 kokoon 1/2", sekä metrisiä kierteitä koosta M2 kokoon M12. Vältä sisäkierteiden mallintamista CAD-malliin.

KATSO KIERREREIKIEN SUUNNITTELUOHJEET >

Pyöristykset

Osaan suunnitellut terävät sisäkulmat pyöristyvät CNC-koneistusprosessissa. Tarjoukseen liitetyssä valmistettavuusanalyysissä eritellään ne alueet, joihin pyöristyksiä syntyy verrattuna 3D-tiedoston malliin.


Reiät ja urat

Voimme lisätät myös radiaalisia ja aksiaalisia reikiä sorvattuihin osiin, mutta reikiä voidaan lisätä vain pyörimisakselin suuntaan tai kohtisuoraan sitä vastaan. Emme pysty valmistamaan reikiä muihin suuntiin. 

Tekstit osissa

Tekstit eivät ole mahdollisia toteuttaa sorvatuissa osissa tällä hetkellä.

Minimi reiän koko:

 • Aksiaaliset reiät: 1mm
 • Radiaaliset reiät: 2mm

Urat:

 • Ulkopuolisten urien minimileveys: 1.2mm
 • Ulkopuolisten urien maksimisyvyys: 24.1mm —riippuen uran leveydestä
 • Sisäpuolisia uria ei ole tällä hetkellä mahdollisia toteuttaa

insinööritiimi

Ilmainen valmistettavuusanalyysi tunneissa

PYYDÄ TARJOUS

Pyydä lisätietoja

Kiitos

Kiitos mielenkiinnostasi Protolabsia kohtaan. Kerro meille miten valmistuspalvelumme voisivat auttaa sinua. Kun olemme vastaanottaneet viestisi, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Jos sinulla on 3D CAD-tiedosto olemassa, voit ladata sen verkkosivuillamme tarjousta ja ilmaista valmistettavuusanalyysiä varten.

800