Stereolitografia

Stereolitografia (SL) on teollinen 3D-tulostusprosessi, jolla valmistetaan konseptimalleja, näköismalleja ja vaikeita osia monimutkaisilla geometrioilla jopa yhden päivän toimitusajalla. Laaja materiaalivalikoima, tarkka yksityiskohtien toistokyky, sekä laadukas pintaviimeistely ovat mahdollisia SL-tekniikalla.

Tarjoamme useita muita toissijaisia ​​palveluja projektin tukemiseksi.

 

Mitä on stereolitografia?

Stereolitografia on 3D-tulostusprosessi, jossa käytetään tietokoneohjattua, liikkuvaa lasersädettä, joka esiohjelmoidaan CAM-/CAD-ohjelmistolla. Osat valmistetaan kovettamalla ohuita nestemäisiä hartsikerroksia UV-lasersäteellä, joka kovettaa hartsin piirtämällä sen pintaan. Prosessia kutsutaan fotopolymerisaatioksi.

 

Miten stereolitografiaprosessi toimii?

Stereolitografiassa (SL) pieneen pisteeseen fokusoitu ultraviolettilaser piirtää valokovettuvan hartsin pintaa. Niissä pisteissä joiden yli laser liikkuu, muuttuu nestemäinen hartsi kiinteäksi. Tämä toistetaan useina ohuina kaksiulotteisina kerroksina, jotka yhdessä muodostavat valmiita osia.

Juuri valmistuneet osat nostetaan koneista ulos ja viedään viimeistelyhuoneeseen, jossa ylimääräiset hartsit liuotetaan pois. Kun osat ovat kokonaan puhdistettuja, poistetaan tukirakenteet manuaalisesti. Lopullinen lujuus materiaalille saadaan jälkikovetusprosessilla. Viimeinen osa SL-prosessia on asiakkaan haluama viimeistelyn taso. SL-osien tulisi välttää UV-valoa ja kosteutta välttääkseen haurastumista.

Tarjoamme useita muita toissijaisia ​​palveluja projektin tukemiseksi.

Miksi valita 3D-tulostusprojektiin stereolitografia?

Stereolitografia (SL) on erinomainen valinta nopeaan prototypointiin ja projektisuunnitelmiin, jotka edellyttävät erittäin tarkkojen ja pieniä yksityiskohtia sisältävien osien valmistusta. Menetelmällä on helppo valmistaa malliosia, jotka mahdollistavat konsepti-ideoiden validoinnin ja ergonomiatestauksen.


3DP icon logo
 • 1 - 50+ osaa
 • Toimitus 1 - 7 päivässä
Käyttökohteet:
 • näköismallit
 • muodon ja sopivuuden testaus
 • erittäin pienet osat tarkoilla yksityiskohdilla

 

Katso: Multi Jet Fusion: Mihin sitä käytetään?

Multi Jet Fusion (MJF) on vertaansa vailla oleva 3D-tulostusmenetelmä, kun halutaan nopeita ja laadukkaita tuloksia. Sillä voidaan yhdessä päivässä valmistaa toiminnallisia nylon-prototyyppejä ja loppukäyttötuotanto-osia, joissa on laadukkaat pintaviimeistelyt ja tarkat yksityiskohdat. Sen avulla saadaan aikaan yhtenäisemmät mekaaniset ominaisuudet kuin vastaavilla valikoivan lasersintrauksen kaltaisilla menetelmillä.

Multi Jet Fusion lisää mustesuihkupäiden avulla yhdistäviä aineita nylon-jauhepedille, jonka jälkeen aineet yhdistetään kiinteäksi kerrokseksi kuumentamalla. Multi Jet Fusionilla voidaan valmistaa vaativia ja tarkkoja yksityiskohtia. Protolabs käyttää kestävien osien valmistamiseen kauppalaatuista täyttämätöntä Nylon 12 -materiaalia. Multi Jet Fusionilla osat voidaan valmistaa nopeasti ja tarpeen mukaan. Kerromme menetelmästä enemmän oheisella lyhyellä videolla.


 

Katso: Suosituimpien materiaalityyppien erot

Osien luominen 3D-tulostuksella on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Prototyyppien valmistaminen ja suunnitelmamuutosten tekeminen on nopeaa, edullista ja intuitiivista. Menetelmä tarjoaa valikoiman materiaalityyppejä hartsista metallipäällysteisiin muoviosiin, jolloin materiaaleissa yhdistyvät vahvuus, keveys ja joustavuus.

Voimme käyttää suoraa metallin lasersintrausta, jonka avulla pystymme tarjoamaan vahvoja ja lämmönkestäviä metalliosia nopeasti ja edullisesti Protolabsille tutulla tarkkuudella ja laadulla.

Seuraavalla lyhyellä videolla kerromme lisää tarjoamistamme materiaaleista.


Design Guidelines: Stereolitografia  

NORMAALIRESOLUUTIO 736mm x 635mm x 533mm
KORKEARESOLUUTIO 247mm x 247mm x 250mm
MIKRORESOLUTION 127mm x 127mm x 50mm*

(*Suggested Maximum Dimensions 25mm x 25mm x 25mm)

True Silicone Shore A: 70mm x 130mm x 100mm

 

Kerroksen paksuus

NORMAALIRESOLUUTIO 0.1mm
KORKEARESOLUUTIO 0.05mm
MIKRORESOLUUTIO 0.025mm

Minimum Feature Size

NORMAALIRESOLUUTIO 0.25mm XY-tasolla (0.0.406 Z-suunnassa)
KORKEARESOLUUTIO 0.13mm XY-tasolla (0.0.406 Z-suunnassa)
MIKRORESOLUTION 0.07mm XY-tasolla (0.2mm Z-suunnassa)
VIIMEISTELEMÄTÖN Osien tukirakenteista jää pisteitä näkyviin.
LUONNOLLINEN
Tukirakenteiden jättämät pisteet hiotaan pois.
PERUS

Tukirakenteiden jättämät pisteet hiotaan pois ja osat puhalletaan kevyesti. Huomioi, että kerrokset esiintyvät osissa silti.

Mustille ABS-kaltaisille muoveille, osat maalataan tuen poistamisen jälkeen; jos halutaan kuulapuhallus, on se määriteltävä ennen tilausta (ulkopinta muuttuu harmaaksi).

 

Stereolitografia-laitekantamme sisältää Viper-, ProJet- ja iPro-koneita. Kun tarvitaan valmistusta korkealla resoluutiolla erittäin pieniä ja teräviä yksityiskohtia valmistaen, käytössä ovat Viper ja ProJet-koneet. Normaalilla resoluutiolla kyseiset koneet valmistavat osia kustannustehokkaasti ja nopeasti. iPro-koneilla voidaan valmistaa suuria määriä osia valmistuspinta-alan ollessa 736 mm x 635 mm x 533 mm, joka siltikin takaa osille erittäin tarkat yksityiskohdat.


Toleranssit

Osille jotka valmistetaan korkealla resoluutiolla (KR): Toleranssit hyvin suunnitelluille osille ovat X/Y-suunnassa ± 0.05 mm ja ± 0.001mm / mm; sekä Z-suunnassa ± 0.13mm ja ± 0.001mm / mm.

Osille jotka valmistetaan normaalilla resoluutiolla (NR): Toleranssit hyvin suunnitelluille osille ovat X/Y-suunnassa ± 0.1 mm ja ± 0.001mm / mm; sekä Z-suunnassa ± 0.13mm ja ± 0.001mm / mm.

Osille jotka valmistetaan mikro resoluutiolla (MR): Toleranssit hyvin suunnitelluille osille ovat X/Y-suunnassa ± 0.05 mm ja ± 0.001mm / mm; sekä Z-suunnassa ± 0.13mm ja ± 0.001mm / mm.

Tyypillisesti toleranssit saavutetaan hyvin suunnitelluissa osissa.


MicroFine™ Grey ja MicroFine™ Green

Jos tarvitset nopeasti erittäin tarkkoja osia, joiden yksityiskohdat ovat kooltaan vain jopa 0,07 mm, paras ratkaisu on uudet ABS-muovia muistuttavat hartsimme MicroFine™ Grey tai MicroFine™ Green, jotka ovat saatavana vain Protolabsilta.

MicroFine™ Grey ja MicroFine™ Green

Stereolitografian edut

 

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Erinomainen pintaviimeistely
 • Monimutkaiset geometriat helposti toistettavissa
 • Yksi materiaalia lisäävien valmistusmenetelmien parhaita pintaviimeistelyjä

Mihin stereolitografiaa käytetään?

Stereolitografia sopii hyvin tarkkojen prototyyppien ja mallien valmistukseen.

Stereolitografialla voidaan luoda tarkkoja 3D-malleja potilaan anatomisista alueista, sitä voidaan käyttää apuna diagnosoinnissa ja esisuunnittelussa, ja sitä voidaan käyttää implanttien suunnittelussa ja valmistuksessa. Sopii hyvin käytettäväksi myös konsepti- ja pienoismalleissa.

Stereolitografiaa voidaan käyttää prototypoinnissa suunnitelman arviointiin ja osan validointiin, sillä menetelmä on tarkka ja sillä voidaan valmistaa epäsäännöllisiä muotoja.

Voit tarkastella esimerkkiä Protolabsin stereolitografiamenetelmällä valmistetusta osasta napsauttamalla tätä.


Mitä materiaaleja stereolitografiassa voidaan käyttää?

Toisin kuin vanhemmissa stereolitografialaitteissa, nykyisissä laitteissa voidaan käyttää useita erilaisia kestomuovityyppisiä materiaaleja, kuten polypropeenin, ABS-muovin ja lasitäytteisen polykarbonaatin kaltaisia materiaaleja.

Katso stereolitografian materiaalien valintaopas

 • Polypropeeni: Joustava ja kestävä hartsi, joka jäljittelee jäykkää polypropeenia. Kestää voimakasta mekaanista käsittelyä ja sopii hyvin tarkkojen yksityiskohtien, kuten terävien kulmien, ohuiden seinien ja pienten reikien, valmistukseen.
 • Polypropeeni-/ABS-seos: Vahva, valkoinen muovi, joka vastaa CNC-koneistettua polypropeeni-/ABS-seosta. Sopii hyvin snap-fit-kiinnikkeisiin, kokoonpanoihin ja vaativiin käyttökohteisiin.
 • ABS: ABS-muovit jäljittelevät kirkasta, alhaisen viskositeetin hartsia, jossa voidaan käyttää kirkasta pintaviimeistelyä; läpinäkymätöntä mustaa muovia, joka estää ohuissakin kohdissa lähes kaiken näkyvän valon; kirkasta, väritöntä ja vedenkestävää muovia, joka sopii hyvin linsseihin ja virtausvisualisointimalleihin; ja mikroresoluution tarkkaa hartsia, jolla voidaan valmistaa erittäin tarkkoja yksityiskohtia sisältäviä osia, joilla on tiukat toleranssit.
 • Polykarbonaatti: keramiikkatäytteinen PC-tyyppinen materiaali, joka on vahva, jäykkä ja lämmönkestävä, mutta saattaa muuttua hauraaksi.

 

Teknistä tukea saat ottamalla yhteyttä Protolabiin numerossa +44 (0)1952 683047 tai sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Keskustelemme mielellämme projektiin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.Teknikko poistaa tukirakenteet DMLS-osasta

Nopea tarjous ilmaisella valmistettavuusanalyysillä

Pyydä Tarjous