Polypropeenin 3D-tulostus

Polypropeenin 3D-tulostus

Polypropeeni on yleisin valmistuksessa käytettävistä muoveista, mutta aina viime aikoihin saakka prototyypin valmistaminen tästä materiaalista oli hyvin rajallista.

Nyt materiaalin kehittyminen on avannut uudenlaisia suunnittelumahdollisuuksia. Polypropeenia voidaan 3D-tulostaa kustannustehokkaasti selektiivisellä lasersintrauksella, jolloin osan valmistaminen on nopeaa ja edullista. Tämä tarkoittaa, että voit testata prototyypin muodon ja toimivuuden sekä suorittaa useita iterointeja ja testejä ennen varsinaiseen tuotantoon siirtymistä.

Näin saadaan aikaan täydellisiä osia ja voidaan samalla leikata tuotekehitysaikaa viikoilla tai jopa kuukausilla.

  • 1 - 50+ osaa
  • Toimitus 1 - 7 päivässä
Avainedut
  • Korkea venymä ja joustavuus
  • Kestävyys ja sitkeys
  • Pieni paino

Enemmän suunnitteluvaihtoehtoja

Polypropeenin 3D-tulostus tarjoaa uusia suunnitteluvaihtoehtoja.  Jos haluat käyttää materiaalia johonkin hieman erilaiseen, saatavilla olevat valmistustekniikat eivät enää rajoita mahdollisuuksia.  3D-tulostuksella voit suunnitella ja valmistaa mitä tahansa.  Vain mielikuvitus on rajana, haluatpa sitten keventää osaa hunajakennorakenteella tai suunnitella orgaanisia muotoja.

Miksi polypropeeni?

Polypropeenin suosiolle tuotteiden ja osien valmistusmateriaalina on hyvä syy.  Materiaalissa yhdistyvät kestävyys, lujuus ja keveys.  Lisäksi materiaali on joustavaa ja sillä on korkea murtovenymä sekä erinomainen kemiallinen kestävyys ja sähköneristävyys.

Lisätietoja saat lataamalla polypropeenin tuotetietoluettelon.

Valitse valmistustekniikka…

Kyseessä on todella yksi parhaista suunnitteluinsinöörien käytettävissä olevista materiaaleista.  Esimerkiksi auton valmistuksessa käytettävästä muovista 32 % on polypropeenia.

3D-tulostus ei tietenkään ole ainoa mahdollinen valmistusmenetelmä. Jos malli ei ole monimutkainen tai tuotantomäärät ovat alhaiset, kannattaa harkita CNC-koneistusta tai ruiskuvalua.

Protolabs tarjoaa kaikkia kolmea valmistustekniikkaa, joten meiltä saat puolueettomia neuvoja sinulle parhaiten sopivasta ratkaisusta.

 

…ja leikkaa tuotekehitysaikaa

Meidän avullamme voit leikata tuotekehitysajasta viikkoja tai jopa kuukausia.

Opastamme koko prosessin ajan ensimmäisestä suunnitelmasta ja testauksesta 3D-tulostuksella aina valmistettavuusanalyysiin, jolla varmistetaan idean toteutettavuus massatuotantoa ajatellen.  Ja jos joudut odottelemaan tuotantomuottia viikkoja tai jopa kuukausia, protomuotin ansiosta säästät aikaa ja saat tuotteen markkinoille ennen kilpailijoita.

Lue lisää blogistamme.

SLS-materiaalit

Tarjoamme erilaisia ja säännöllisesti päivittyviä 3D-tulostusmateriaaleja protoyyppien ja master-mallien valmistukseen. Tarjoamme erilaisia nylon-materiaaleja eri tason jäykkyyksillä ja sitkeyksillä.

 

Vertailuopas

Suunnitteluohjeet

Perusohjeemme stereolitografiaan sisältää tärkeitä huomioita helpottamaan osan suunnittelua valmistusta varten, parantamaan pinnan toistumista ja vähentämään valmistuksen kokonaisaikaa.
Selektiivinen Lasersintraus
Teknikko poistaa tukirakenteet DMLS-osasta

Nopea tarjous ilmaisella valmistettavuusanalyysillä

PYYDÄ TARJOUS