Selektiivinen Lasersintraus

Selektiivinen Lasersintraus (SLS) on teollinen 3D-tulostusprosessi, jolla valmistetaan tarkkoja prototyyppejä ja toiminnallisia tuotanto-osia jopa yhden päivän toimitusajalla. Tarjoamme erilaisia nylon-pohjaisia materiaaleja erittäin kestävien osien valmistukseen.

 

Mitä on selektiivinen lasersintraus?

 

Selektiivinen lasersintraus (SLS) on pulveripetiä käyttävä tulostustekniikka, jossa pieniä määriä nylonpulveria sulatetaan yhteen lasersäteellä digitaalisesti leikattujen CAD-mallien perusteella. Pulveria lisätään kerros kerrokselta alhaalta ylöspäin. Jokaisen kerroksen valmistuttua rulla levittää tuoretta materiaalia pulveripedin päälle ja prosessia toistetaan, kunnes osa (tai moniosainen kokoonpano) on valmis. Kun osista on poistettu irtopulveri nopealla harjauksella ja kevyellä raekuulapuhalluksella, osat ovat valmiita käyttöön. Haluttaessa osille voidaan tehdä lopullinen viimeistely. Koska nylon on kestävää, monikäyttöistä materiaalia ja koska koko kuumennetun pulveripedin tilavuutta voidaan hyödyntää osien rakentamisessa, SLS on monen suunnittelijan suosima menetelmä loppukäyttöön tarkoitettujen mekaanisten komponenttien ja tuotantomääriltään pienten kaupallisten tuotteiden valmistuksessa.


Miten lasersintrausprosessi toimii?

SLS-prosessissa CO2-laser piirtää kuumennettuun kestomuovipulveripetiin kevyesti sintraten pulveria kiinteään muotoon. Jokaisen kerroksen jälkeen levitetään tuore pulverikerros ja prosessi toistuu aina uudelleen kunnes osat ovat valmiita.

Kun valmistus on päättynyt, siirretään pulveripeti viimeistelyhuoneeseen ja nostetaan ylösalaisin, jolloin valmistetut osat irtoavat ympäröivästä pulverista. Manuaalisesti tehdyllä puhalluksella irroitetaan irtopulveri osien pinnasta. Tämän jälkeen osat raekuulapuhalletaan, jotta kaikki jäljelle jäävä pulveri saadaan poistettua ennen lopullista viimeistelyä.

Tarjoamme useita muita toissijaisia ​​palveluja projektin tukemiseksi.

3DP Icon
 • 1 - 50+ osaa
 • Toimitus 1 - 7 päivässä
Käyttökohteet:
 • kestävät prototyypit
 • toiminnalliset lopputuoteosat
 • vaikeat geometriat


 

Katso: Mitä tekniikkaa käyttäisin muoviosan valmistukseen? Watch: Which Technology for your Plastic Part?

Prolabs valmistaa asiakkaan tarpeiden mukaan tarkkoja osia erilaisista muoveista hyödyntämällä useita huipputekniikoita. Pystymme luomaan asiakkaan tarpeita vastaavan osan nopeasti ja tarkasti käyttämällä erilaisia tekniikoita Multi Jet Fusionista (MJF) selektiiviseen lasersintraukseen (SLS) ja stereolitografiaan.

Päivystävän teknisen tukitiimimme avulla voimme keskustella suunnitelmasta asiakkaan kanssa ja auttaa valitsemaan tarpeisiin sopivan tuotantoratkaisun. Näytämme tarkkaan, miten voimme auttaa asiakasta hänen luovan visionsa saavuttamisessa.

Haluatko kuulla lisää uraa uurtavista muovitekniikoistamme? Katso tämä video.


 

Katso: Miksi valitsisin 3D-tulostuksen?

3D-tulostus mullistaa osien valmistamisen. Sen avulla voidaan luoda monimutkaisia, laadukkaita ja tarkkoja muotoja nopeammin ja edullisemmin. Protolabs valmistaa osia hartsista, termoplastisista muoveista ja metallista käyttämällä uusinta 3D-tulostustekniikkaa, mukaan lukien stereolitografiaa, valikoivaa lasersintrausta ja suoraa metallin lasersintrausta.

Kun tarvitset osat nopeasti, 3D-tulostus tarjoaa uusia mahdollisuuksia – lähetä vain suunnitelmat verkossa ja toimitamme osat jopa yhden päivän kuluessa.

Seuraavalla videolla kerromme lisää tästä uudesta jännittävästä tekniikasta.


Design Guidelines: Selektiivinen Lasersintraus

PA 12 Valkoinen 676mm x 367mm x 564mm
PA 12 40% Lasi Täytetty, PA 11 Musta*, PP Natural* 269mm x 320mm x 406mm
PA 12 Flex Musta 490mm x 490mm x 700mm
PA 12 Carbon Filled 490mm x 490mm x 740mm
TPU 88A Musta 330mm x 280mm x 440mm

*PA 11 Musta ja PP Natural - Suggested maximum dimensions: 200mm x 200mm x 200mm (higher dimensions may increase warping and dimensional inaccuracy risk)

Kerroksen paksuus 0,1mm
Ominaisuuden vähimmäiskoko 0,75mm*/ 1,00mm**

* PA 12 Valkoinen, PA 11 Musta
** PA 12 40% Lasi Täytetty, PP Natural, PA 12 Carbon Filled, PA 12 Flex Musta, TPU-88A Musta

Tyypillisesti toleranssit hyvin suunnitelluissa osissa ovat +/-0,2mm, sekä +0,002mm/mm

*TPU-88A Black -materiaalille voidaan saavuttaa toleranssi ±0,3 mm (±0,002 mm/mm). Tästä materiaalista valmistetuille osille, jotka ovat kooltaan yli 100 mm, toleranssi on ±0,3 % nimellismitasta.

*For PA 12 Flex Black, tolerance of ± 0,35mm plus ± 0,002mm/mm can be expected (or else, for bigger parts, ± 0,2% of nominal dimension)

PERUS Raekuulapuhallus poistaen kovettumattoman pulverin, jättäen tasaisen ja siistin pinnan.
YKSILÖITY
Lisäpalvelut sisältävät maalauksen, värjäyksen, kierteitykset ja insertoinnit.

 

Lasersintraus-laitekantamme sisältää sPro140-koneita, joissa osien valmistusmäärät ovat suuria. Koneissa on täysin digitalisoitu skannausjärjestelmä, jolla varmistetaan prosessin tasaisuus, suljettu pulverinsekoitusjärjestelmä ja luotettava valmistuslaatu. Käytämme myös sPro60-laitteita, joka sallii useamman materiaalin käytön ja korkean tuotantolaadun.


Selektiivisen lasersintrauksen edut

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Erittäin tarkka koko ja muoto
 • Soveltuu joihinkin toiminnallisiin testauksiin
 • Monimutkaiset geometriat helposti toistettavissa

Mihin selektiivistä lasersintrausta käytetään?

Selektiivistä lasersintrausta käytetään monilla teollisuuden aloilla erilaisissa tuotteissa ja käyttötarkoituksissa.

Se on suosittu vaihtoehto aerodynaamisissa komponenteissa, tuulettimissa ja pienemmissä turbiineissa. Autoteollisuudessa sitä käytetään sisätilojen osissa. Muita käyttökohteita ovat saranat, sähkökotelot ja urheiluvarusteet.

Erilaisten materiaalien ja niiden monien ominaisuuksien takia lasersintrausta käytetään letkujen valmistukseen useimmilla aloilla: autoteollisuudessa, ilmailu- ja avaruusalalla, lääketieteessä, öljy- ja kaasuteollisuudessa.


Selektiivinen lasersintraus – Suunnittelussa huomioitavaa

 

 • Lisää seinämien liitoskohtiin kulmapyöristykset vähentämään rasitusta
 • Taipumisen ja vääntymisen vähentämistä varten suosittelemme yhtenäistä seinämäpaksuutta (1,5–3,8 mm). Se lisää vakautta ja tarkkuutta.
 • Käytä laajoilla litteillä alueilla rimoja vähentämään vääntymistä
 • Jos ruiskuvaletuissa osissa voidaan ylivalaa metalliholkkeja kierteisiin insertteihin, selektiivisellä lasersintrauksella vastaava toiminto voidaan saavuttaa kuumapainokoneella kiinnitettävillä inserteillä
 • Erittäin ohuen tekstin lisäämistä kannattaa miettiä tarkkaan, sillä yksityiskohtien vähimmäiskoko on 1 mm. Erittäin pieniin fontteihin jää usein pulveria, mikä vaikeuttaa numeroiden ja kirjainten luettavuutta. Paremman tuloksen saa lisäämällä tekstiä inserttien avulla, mutta silloinkin yksityiskohtien vähimmäiskoko on 0,5 mm.
 • SLS-menetelmässä rakennuskammio on iso ja koska tukirakenteita ei ole, koko pulveripetiä voidaan käyttää. Tämä helpottaa useiden osien sijoittamista yhteen rakennelmaan.
 • Käytä täyttämätöntä nylonia, kun valmiissa osassa tarvitaan enemmän "joustoa"
 • Määritä osan kosmeettiset pinnat, kun lähetät suunnitelman tarjouksen saamista varten. Teknikot usein kallistavat osia hieman rakennuskammiossa pitääkseen osat suorina, mutta tämä voi aiheuttaa "porrastusta".
 • PA 11 musta – Alhaisen heijastuvuuden ansiosta soveltuu hyvin optisiin tuotteisiin; myöskään lika, rasva tai noki eivät erotu hyvin.
 • PA 12 valkoinen – Tasapainoinen, edullinen ja suosittu materiaali useisiin yleisiin käyttökohteisiin.
 • PA 12 40 % lasitäytetty – Hyvä vaihtoehto tuotteisiin, joissa vaaditaan jäykkyyttä ja lämmönkestävyyttä; lasitäytteen takia haurasta.
 • PA12 hiilitäytetty – Monia ominaisuuksia. Hiilikuitutäytteen ansiosta materiaalilla on erilaisia mekaanisia ominaisuuksia jokaisen kolmen akselin suunnassa. Tasaisempi viimeistely verrattuna muihin SLS-nyloneihin ja hyvä pintalaatu.
 • TPU-88A – Materiaalissa yhdistyy kumimainen joustavuus ja hyvä murtovenymä sekä repäisyn- ja iskunkestävyys. Materiaalia voidaan käyttää prototyyppien ja toiminnallisten osien valmistuksessa.
 • PP Natural – Yksi maailman yleisimmin käytetyistä muoveista, jota voidaan nyt 3D-tulostaa. Erittäin kestävä, kova, joustava ja muihin muoveihin verrattuna kevyt. Kestää hyvin kemikaaleja ja eristää sähköä, alhainen kosteusabsorptio. Voidaan käyttää toiminnallisten prototyyppien ja lopputuotteiden valmistuksessa.
 • SLS-materiaalit ovat yleensä hygroskooppisia eli ne imevät vettä

Teknikko poistaa tukirakenteet DMLS-osasta

Nopea tarjous ilmaisella valmistettavuusanalyysillä

Pyydä Tarjous