Multi Jet Fusion

Mikä on Multi Jet Fusion?

Multi Jet Fusion on teollinen 3D-tulostusmenetelmä, jolla voidaan valmistaa toiminnallisia prototyyppejä ja lopputuotteita jopa yhdessä päivässä. Lopputuotteet ovat laadukkaasti pintaviimeisteltyjä, niissä on tarkat yksityiskohdat ja niiden mekaaniset ominaisuudet ovat yhtenäisempiä verrattuna selektiivisen lasersintrauksen kaltaisilla menetelmillä aikaansaatuihin ominaisuuksiin.

Multi Jet Fusionin suunnitteluohjeet auttavat ymmärtämään menetelmän mahdollisuuksia ja rajoituksia.

Miksi valita 3D-tulostusprojektiin Multi Jet Fusion?

MJF tarjoaa laadukkaat materiaalit, joilla on loistavat kokonaisominaisuudet. Lisäksi MJF tarjoaa paremman pintaviimeistelyn, tarkemmat yksityiskohdat, yhtenäisemmät mekaaniset ominaisuudet ja nopeammat valmistusajat.

Materiaalien vertailuoppaamme sisältää Multi Jet Fusionin materiaalitiedot

MJF Click to enlarge

Multi Jet Fusionin toimintatapa

Multi Jet Fusion lisää mustesuihkupäiden avulla yhdistäviä ja yksityiskohtia muodostavia aineita nylon-jauhepedille, jonka jälkeen aineet yhdistetään kiinteäksi kerrokseksi kuumentamalla. Jokaisen kerroksen jälkeen jauhetta levitetään edellisen kerroksen päälle ja menetelmä toistetaan, kunnes osa on valmis.

Ajon valmistuttua koko jauhepeti ja sen sisältämät osat siirretään käsittelyasemaan, jossa suurin osa irtojauheesta poistetaan integroidulla vakuumilla. Tämän jälkeen osat raepuhalletaan jäljellä olevan ylimääräisen jauheen poistamista varten ennen osien siirtämistä viimeistelyosastolle, jossa niiden ulkomuotoa parannetaan värjäämällä osat mustiksi.

3DP Icon
 • 1–50+ osaa
 • Toimitetaan 1–7 päivässä
Soveltuu parhaiten:
 • osille, joilta edellytetään yhtenäisiä isotrooppisia mekaanisia ominaisuuksia
 • toiminnallisille prototyyppeille ja lopputuotteille
 • monimutkaisille ja orgaanisille geometrioille, jotka sisältävät tarkkoja yksityiskohtia
 

 

Katso: Multi Jet Fusion: Mihin sitä käytetään?

Multi Jet Fusion (MJF) on vertaansa vailla oleva 3D-tulostusmenetelmä, kun halutaan nopeita ja laadukkaita tuloksia. Sillä voidaan yhdessä päivässä valmistaa toiminnallisia nylon-prototyyppejä ja loppukäyttötuotanto-osia, joissa on laadukkaat pintaviimeistelyt ja tarkat yksityiskohdat. Sen avulla saadaan aikaan yhtenäisemmät mekaaniset ominaisuudet kuin vastaavilla valikoivan lasersintrauksen kaltaisilla menetelmillä. Multi Jet Fusion lisää mustesuihkupäiden avulla yhdistäviä aineita nylon-jauhepedille, jonka jälkeen aineet yhdistetään kiinteäksi kerrokseksi kuumentamalla. Multi Jet Fusionilla voidaan valmistaa vaativia ja tarkkoja yksityiskohtia. Protolabs käyttää kestävien osien valmistamiseen kauppalaatuista täyttämätöntä Nylon 12 -materiaalia. Multi Jet Fusionilla osat voidaan valmistaa nopeasti ja tarpeen mukaan. Kerromme menetelmästä enemmän oheisella lyhyellä videolla.

 

 

Katso: Miksi valitsisin 3D-tulostuksen?

3D-tulostus mullistaa osien valmistamisen. Sen avulla voidaan luoda monimutkaisia, laadukkaita ja tarkkoja muotoja nopeammin ja edullisemmin. Protolabs valmistaa osia hartsista, termoplastisista muoveista ja metallista käyttämällä uusinta 3D-tulostustekniikkaa, mukaan lukien stereolitografiaa, valikoivaa lasersintrausta ja suoraa metallin lasersintrausta. Kun tarvitset osat nopeasti, 3D-tulostus tarjoaa uusia mahdollisuuksia – lähetä vain suunnitelmat verkossa ja toimitamme osat jopa yhden päivän kuluessa. Seuraavalla videolla kerromme lisää tästä uudesta jännittävästä tekniikasta.

Suunnitteluohjeet: Multi Jet Fusion

Normaaliresoluutio 284mm x 380mm x 380mm
Layer Thickness 80 microns
Minimum Feature Size 0.5mm
Vakio Raepuhallus poistaa kaiken jauheen jättäen yhtenäisen pinnan. Tämän jälkeen osat värjätään mustalla vakiovärillä.
Mukautettu

Vaihtoehtona on lisättävä pohjustusaine sekä tappeja ja sisäkkeitä.

Höyrykiillotus

Osat käsitellään automatisoidulla ja laadukkaalla jälkikäsittelytekniikalla, joka jättää jälkeensä tyylikkäät ja tasaiset pinnat, jotka ovat vesi- ja ilmatiiviitä ja helppoja puhdistaa.
Tällä hetkellä saatavana vain Ultrasint™TPU-01-materiaalille


Multi Jet Fusionin edut

 • Tarkat yksityiskohdat
 • Lyhyempi valmistusaika
 • Yhtenäisemmät isotrooppiset mekaaniset ominaisuudet Z-rakennesuunnassa verrattuna muihin materiaalia lisääviin menetelmiin
 • Parempi pintaviimeistely

Mihin Multi Jet Fusionia käytetään?

Multi Jet Fusion -tulostusta käytetään monilla teollisuudenaloilla toiminnallisten prototyyppien ja lopputuotteiden valmistukseen.
Suosituimpia käyttökohteita ovat elektronisten komponenttien ja muiden vastaavien kotelot, mekaaniset kokoonpanot ja kestävät, tarkat ohjaimet ja kiinnikkeet.
PA 12 musta toimii hyvin myös paikalleen napsautettavien pitimien ja saranoiden kanssa.


Multi Jet Fusion -suunnitteluun liittyviä seikkoja

 • Ohutseinäiset ja suuret, tasaiset pinnat on mahdollisuuksien mukaan vahvistettava rivoin ja tuin samoin kuin reiät, joiden ympärillä on kohoumia.
 • Koholla oleva teksti ja alle 0,5 mm:n kokoiset osan kosmeettiset ominaisuudet eivät välttämättä kestä toissijaista jälkikäsittelyä. Tarkista yksityiskohdat valmistettavuusmallin analyysistä, jonka saat tarjouksesi mukana.
 • Ihanteellinen seinämien paksuus on 2,5–6,0 mm.
 • Multi Jet Fusion soveltuu erinomaisesti kokoonpanojen, joustavien saranoiden, paikalleen napsautettavien pitimien ja tappisaranoiden valmistukseen.
 • Muiden 3D-tulostusmenetelmien tavoin Multi Jet Fusion -tulostuksella voidaan valmistaa porrastettuja vinoja kulmia. Kosmeettiset pinnat tulisi määrittää selkeästi osapiirrokseen tai digitaalisesti tuotteen valmistustietoihin, jotta Protolabs pystyy suuntaamaan osat osakammiossa oikein.
 • PA 12 musta on vesi- ja ilmatiivis ilman jatkokäsittelyä. Sillä on myös lähes isotrooppiset mekaaniset ominaisuudet.
 • Ultrasint™ TPU01 on joustava ja luja materiaali, ja sillä on hyvä repäisylujuus ja kulumiskestävyys. Se kestää hyvin myös kemikaaleja, iskuja ja UV-säteilyä. Materiaali soveltuu erinomaisesti autoteollisuuden käyttöön ja urheilutuotteiden valmistukseen.

Resources

a metal 3D printing technician removes support structures from a DMLS part

Tarjous tunneissa ilmaisella valmistettavuusanalyysillä

PYYDÄ TARJOUS