3D-tulostettu kupari CuNi2SiCr.

DMLS Copper

3D-tulostetut osat tarjoavat suunnitteluinsinööreille valtavasti uudenlaisia mahdollisuuksia. Aikaisemmin prototyypin tai kupariosan valmistus tapahtui pääasiassa CNC-koneistuksen avulla.

Käytämme niukkaseosteista CUNi2SiCR-kuparimateriaalia, jolla on seuraavat ominaisuudet:

  • Suuri lämmönjohtavuus
  • Suuri sähkönjohtavuus
  • Hyvät mekaaniset ominaisuudet
  • Hyvä korroosionkestävyys

Tämä tarkoittaa, että prototyyppejä ja kupariosia voidaan valmistaa vaativiin olosuhteisiin, joissa ei normaalisti käytetä kuparia.

Mahdottoman äärellä

Kuparin 3D-tulostuksen suurin hyöty on siinä, että voit kehittää osia, joita olisi mahdoton valmistaa CNC-koneistuksen avulla, kuten kevyitä kennorakenteita ja muita tarkkoja sisäisiä ominaisuuksia, kuten kanavia.

Ympäristön kannalta tämä tuotantotapa tuottaa vähemmän jätettä, sillä valmistuksessa lisätään materiaalia, ei poisteta sitä.

  • 1 - 50+ osaa
  • Toimitus 1 - 7 päivässä
Käyttökohteet:
  • Suuri lämmönjohtavuus
  • Suuri sähkönjohtavuus
  • Hyvät mekaaniset ominaisuudet
  • Hyvä korroosionkestävyys
DMLS copper

Metallin lasersintraus

Protolabs on ensimmäisiä eurooppalaisia digitaalisen valmistuksen yrityksiä, joka investoi kuparin 3D-tulostukseen. Metallin lasersintrauksen eli DMLS-tekniikan ansiosta pystymme valmistamaan täysin toiminnallisen metallisen prototyypin jopa vain kahdessa päivässä. Tällä tekniikalla valmistettu osa todetaan yleensä yhtä hyväksi kuin vastaava taottu osa, sillä materiaalin tiheys on yli 99%.

Prosessissa kukin kerros sintrataan metallijauhepedille suunnatulla laserilla. Kun ristikkäinen jauhekerros on mikrohitsattu, rakennusalusta siirtyy alaspäin ja tela levittää sen päälle uuden kerroksen jauhetta, josta osa vähitellen rakentuu.

Kunkin kerroksen paksuus on 20 mikrometriä (µm), mikä on vähemmän kuin muilla toimittajilla. Meidän valmistamamme kupariosan pinta on siis tasaisempi kuin muiden 3D-tulostajien valmistamissa osissa.

DMLS copper Protolabs

Kupariosat – 3D-tulostus vai CNC-koneistus?

Vaikka nyt voidaan suunnitella ja tulostaa ennennäkemättömiä osia, joissakin käyttökohteissa CNC-koneistus on silti parempi vaihtoehto kuin 3D-tulostus. Ei ole olemassa mitään yksiselitteistä sääntöä parhaan teknologian valintaan, sillä sopivin vaihtoehto määräytyy projektin ja käyttökohteen mukaan.

Jos osia tarvitaan sadoittain tai vielä enemmän, CNC-koneistus voi olla parempi valinta. Vaikka 3D-tulostus tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia osien geometrian suhteen, toleranssit ovat pienempiä CNC-koneistusta käytettäessä.

Me Protolabsilla pystymme onneksemme tarjoamaan molempien tekniikoiden parhaat puolet prototyyppien ja osien valmistamiseen kuparista, joten suunnitteluinsinöörimme voivat neuvoa puolueettomasti sopivimman valmistustavan valinnassa seuraavaa projektiasi varten.

Protolabs quote

Nopea tarjous ilmaisella valmistettavuusanalyysillä

PYYDÄ TARJOUS